Alla inlägg den 15 juni 2009

Av Cammo - 15 juni 2009 14:28

Usch för att vara sjuk...Det blir ju bara struligt...


Jag gick hem en timme tidigare i tisdags förra veckan, var sjukskriven ons, tor och fre. Sen fick jag ju feber i lördags som bekant, så nu blir jag tvungen att vara hemma mån och tis också.

Min fråga var då, from när behöver jag ett sjukintyg från läkare? Tis eller ons?

Chefen sa from onsd, behöver du sjukintyg. Mina jobbarkompisar trodde hon hade fel och att jag behöver ett intyg from tisd.

Hälsocentralen vidarebefordrade mig till försäkringskassan, och på försäkringskassan hamnade jag i en telefonkö med 120 st samtal före mig...Kulkul...

Hursomhelst så visade det sig att chefen hade fel (borde inte en chef hålla koll på såna där saker???)

Från och med imorgon behöver jag ett sjukintyg från doktor, då måste jag alltså strula iväg till doktorn för att få sjukintyg för troligtvis bara en dag. Imorgon kan det ju hända att jag är relativt pigg också, jag är ju feberfri och på bättringsvägen redan idag, men jag måste emellanåt lägga mig och vila pga svettningar...känns inte som om att det är läge för att gå ut redan idag precis...

Kommer då en doktor skriva ut ett sjukintyg på en relativt pigg människa? Gör han det inte går jag ju miste om en hel massa pengar...(det har jag ju redan gjort i och med sjukskrivningen)

Sen känns det ju som om att jag tar en massa onödig tid från massa sjuka människor som behöver vård. Jag behöver ju liksom ingen vård, jag behöver troligtvis bara en vilodag till...Sjukt system vi har.

Av Cammo - 15 juni 2009 11:49

Just nu är jag i valet och kvalet...

Ska jag jobba eller inte imorgon? 

Måste ringa snart med besked...

Än känner jag mig inte helt tiptop...dock feberfri, men jag har huvudvärken kvar och lite eftersvettningar...

Det finns ett ltiet krux med det hela, ska jag vara hemma imorgon också kanske jag behöver ett läkarintyg eftersom jag var hemma förra veckan också...Vilken läkare vill skriva ett sjukintyg när jag börjat tillfriskna???


Ovido - Quiz & Flashcards